Попла-поппер – вперше почув від друга про оснащення, коли добиралися до заповітного місця лову по хижаку. Спочатку не надавши абсолютного значення поппер-попла, попла-поппер, все це для мене було як чергова байка про оснастку, яку рекламує черговий блогер. Але випробувавши сам дану оснастку, реально онімів від анімації та реагування риби на неї! Так, класичний лов ніхто не скасовував, натомість він і є класично-традиційним, але випробувавши хоч раз попла-поппер, Ви з впевненістю повернетеся неодноразово до цього незвичайного способу вудіння! 

Можна сказати, що це взаємопов'язані способи риболовлі (ловля спінінгом на поппер і рибалка на поплавця). З упевненістю можна сказати що рибалка випробувавши попла-поппер, точно повернеться до цього захоплюючого способу лову. Ти не просто сидиш і чекаєш, коли ж риба прийде на твою снасть, ти з спритністю проводки і паузами приманюєш її, а у відповідь отримуєш рішучу атаку карася, краснопірки, а іноді коропа.

Оснасткою попла-поппер впевнено ми робимо закидання в різні місця, де інші снасті реально будуть неефективні, а хто як не ми - рибалки знаємо, що саме в різних корчах, лататях, затягнутих водоростями заводи мешкають наші знаменні трофеї. 

Так, можливий зачіп або обривання, але цей фактор буде помічений або усунений відразу. Ви будете реально здивовані, коли дізнаєтеся, що входить в оснащення попла-поппер…і так увага! - Маленький яскравий попер і невеликий флюорокарбоновий повідець з гачком, на який одягається приманка (хробак, опариш або силікон). У самому поппері немає лопаті, при цьому попла-поппер працює на поверхні. Для вдосконалення лову потрібен в арсеналі ультралайтовий спінінг з тестом 1-8 гр. Довжину повідця рибалка підбирає індивідуально.

Насправді приманку попла-поппер розробили для лову досить великої краснопірки, але практика показала, що цим видом приманки з цікавістю цікавиться карась, окунь, жерех і навіть короп. 

Що характерно ще до цієї диво-приманки - це те, що лов може відбуватися від 35 метрів і більше, а ми точно знаємо, що видимість поплавця на такій відстані мізерна, а ультралайтовим спінінгом - це реальний кайф і насолоди!

Оснащення та проведення!

Хоч і риболовля, як правило, відбувається з берега, спінінг повинен бути в рибалки не довше 2.1 м., для комфортного закидання легкої приманки, транспортування, а головне для зручності користування в корчах, коли навколо Вас дерева ... і зробити точне закидання - це завдання до результативного успіху! 

Для впевненого лову рекомендуємо використовувати плетений шнур з розривною міцністю 5 кг. цього буде достатньо, навіть якщо на гачку буде колючий окунець, премхливий жерех або жвавий головень.

Що важливо – це який підібрати флюорокарбоновий повідець!? Тут говорити можна багато, але повідець має бути тонким та надійним. На нього ми чіпляємо карабін із вертлюжком і обов'язково кріпимо через петлю. Гачок я б радив ставити 8 розміру, щоб при клювання риби Ви не губилися у впевненості.

Той, хто експериментує, у того виходить! Не забувайте, що ловити попла-попер можна і на муху. 

Що характерно, так це те, що виготовити власними руками попла-поппер не складе труднощів із пробки від шампанського або вина.

І підсумуємо проводкою!

Її треба однозначно підбирати. А якщо просто, то проводка попла-попер ідентична проводці звичайними поперами. Принцип один .... приманювати рибу сплеском, що змушує її звертати на себе уваги і жадібно атакувати приманку.

Колір попла-попера бажано вибирати за погодою та враховувати час риболовлі. Увечері або в сутінки – білий колір, жовтий або червоний для віддалених закидів та денних рибалок!

Хай рве!