На будь-якій риболовлі важливе значення має рукоять спінінга, хоча ми не завжди надаємо цьому значення. Це зручність у хваті, комфорт при закиданні та виведенні. У нашому інтернет-магазині Доктор-Фишинг дійсно дуже багато різних моделей спінінгів на будь-який смак і за різною вартістю і з різними рукоятками.

Зручність рукоятки – це важливий елемент у процесі риболовлі, оскільки спінінгіст постійно перебуває в контакті з нею з початку і до кінця риболовного процесу.

Для вибору рукояті спінінга слід звернути увагу на наступне:

а) Надзвичайна легкість;

б) Дивовижна міцність;

в) Витончена раціональність;

г) Казковий комфорт у використанні.

Найважливіше значення має матеріал рукояті для зручного  спінінга під свої вимоги. І тут головними чинниками стають форми і розміри. Пропонуємо кілька варіантів рукояток для спінінгів:

- Фасонна. Застосовують для закритих та напівзакритих безінерційних котушок. Можна використовувати із деякими моделями мультів;

- Спеціальна сідлоподібна. Для застосування в парі з мультами та безінерційними котушками;

- Звичайна циліндрична. Застосовується для відкритих та напівзакритих безінерційних котушок та мультфільмів.

По-великому рахунку, рукоятку звичайної циліндричної форми застосовують до всіх котушок з абсолютно різними приманками, у тому числі із звичайною блешнею на окуша.

Є чотири типажі, чим покривається рукоятка:

а) Композитний матеріал;

б) Корок;

в) Мікропориста гума;

г) Шкіра.

Це не секрет, що оснащення шкіри в рукоятці застосовують до досить дорогих, елітних спінінгових вудлищ. Мікропориста гума та пробка зустрічаються на сучасному ринку найчастіше.

Матеріал із пробки – водонепроникний та із гранично малою вагою. Щоб дізнатися чи якісне вудлище, Вам достатньо визначити що рукоятка з натуральної пробки. Єдина похибка в цьому випадку – пробка справді боїться ударів – кришиться.

Композитний матеріал – це зазвичай поєднання пробкової крихти + гуми. Насправді цей матеріал (композитний) у порівнянні зі звичайною пробкою дійсно міцніший, але за вагою більше. Дуже часто замість пробки використовують дуплон - синтетичний матеріал. Цей матеріал зручний рибалкам тим, що він не піддається ударам і що немало важливо - не забруднюється.

Довжина бланка та довжина рукояті нерозривно пов'язані один з одним це важливо для балансування. Чудово, коли центр тяжкості спінінга буде розташований ближче до місця захоплення, це впливає і на потужний, силовий закид і на точність, що важливо, коли потрібно зробити точне попадання приманки в рот хижакові.

Робіть свій вибір та найголовніше НХНЧ!