Величезний плюс, техніки мікроджигового лову - рибалка в цікавому акваріумі, та ще коли не дивишся на місяці року. Варіації чарівного ультралайтового джига дійсно дуже достатньо і вони різняться.

Фундаментальний стиль – бланк із вклеєним наконечником, шнур та інтенсивні наживки.
Класика мікроджига – вудити вудлищем з цілісним наконечником - вклейкою, довжина якого 2,2 – 2,3 метра. Котушку слід підшукувати легеньку (не більше 250 гр.), щоб шпуля була невеликий заповнюваності.

Такий вибір снасті дає можливість працювати з більшістю гумових приманок розмір яких 1-2,5 дюймів.

Оскільки лов здійснюється головним чином на окуня, шоклідером є флюорокарбонова жилка довжиною 1-1,5 м. Товщина якої – 0,128-0,148 мм.

 Витратники

Фактично, рибалка мікроджигом традиційним способом відбувається на місцях, які відкриті.

Підбірка засобів для традиційної техніки мікроджигу простий: застібки, демонтажні свинцеві грузила (1-5 гр.); гачки – стандартної форми від 10 до 6 номерів.

Тактика ключової проводки

Коли доводиться вудити мікроджигом традиційною манерою «анімація» приманки здійснюється бланком: вивільняє волосінь вбирає котушка. Проведення слід проводити так: коли силікон піднімається, бланк потрібно тримати по вище і переносимо оснастку на незначний простір. При цьому стежимо коли приманка знову торкнеться дна. Занурюючи вудку у вихідне положення, знову підкидаємо віброхвіст, при цьому невпинно стежимо за кінчиком спінінга, коли відбувається падіння.

 Пробуємо зловити окунька в твіч на мікроджиг.

Окуньок, риба, яка зверху дуже активно ловить будь-яку живність. Тому ефективною буде інша техніка, яка виконується тією традиційною мікроджиговою снастю.
Наживкою в цій ситуації становиться найменший слог, який чудово імітує малу рибку. Закидаємо віброхвіст туди, де припускається присутній хижак, і ведемо її ривками; підбираємо шнур так, щоб він не заглиблювався глибше за півметра.
Стрімко нападаючий на жертву окунь, впевнено висітиме на гачку, а, отже, настав час починати його енергійне «стягування» з води.

Як якісно, а головне вчасно підсікти свій трофей.

Окунь – хижак розумний. Він добре розуміє, що рак або хробак від нього не втече і перше, що він робить - це дізнається, яка вона (здобич) на смак. Тому клювання на гуму здається в основному як легкий тичок. А тому миттєве підсікання часто не дає бажаного результату.

Отже, коли ми ловим на черв'яка, нам потрібно робити паузи після найменшого контакту. Більше того, краще віддати шнур. Після того як тичок повторився, шнур йде від берега, робимо ще одну слабкість. Тільки тепер виконуємо підсічку і наш бажаний трофей буде у Вас на гачку