Напевно, кожен спінінгіст, який прибув на водойму, стикався з вибором, що саме прив'язати до нитки: повідець, струна або флюорокарбон. Хоча флюр зараз займає почесне місце в ніші спінінгової риболовлі на таку рибу як окунь, головень, форелька, судачок або зубаста красуня - щука.

Ми розповімо базові характеристики флюру для використання на риболовлях та які його переваги.

Флюорокарбоновий повідець він:

  • Стійкий до хімічних впливів та не боїться перепаду температури;
  • Якщо порівняти з ліскою, він не розтягується;
  • Абразивостійкість досить висока;
  • У воді має достатню в діаметрі парусність;
  • Не помітний під водою (має достатню прозорість).

Всі ці властивості флюру, дає можливість вважати його фаворитом серед повідців для риболовлі спінінгом.

Повідці з флюорокарбону є від 0,14 до 0,64 мм, в різних розмотках, часто 10 і 30 метрів.

Для ультралайту при лові мікроджигом радимо працювати з флюром від 0,14 до 0,20 мм у діаметрі. 

Щоб досягти достатньої кількості клювань, необхідно мати довгий і тоненький повідець. Але враховуємо міцність. Якщо рибалити на водоймах без корчів і водної рослинності, рекомендується використовувати тонкі діаметри 0,14–0,16 мм. Діаметр 0.20 – 0.22 мм ідеально підійде для трофеїв середніх розмірів.

Для джигового лову судака з чистим дном без корчів і рослинності діаметр підійде від 0,35 мм, а наявність корчів, черепашок на дні підкаже Вам, що тут необхідний флюр 0,5-0,6 мм.

Для надійного полювання за щукою раджу ставити діаметри, від 0,45 до 0,64 мм. Це допоможе впевнено виважувати Вам довгоочікуваний трофей і не боячись що ікласта перекусить флюр з оснасткою.

Дуже важливу роль на щучій риболовлі відіграє довжина повідця, вона повинна бути сантиметрів 30 - 40, цього цілком достатньо, щоб захистити основний шнур, і впевнено виконувати закид не боячись, що вузол зачіплятиме кільця.

Універсальним діаметром флюорокарбонового повідця можна щитати 0.3 мм, окушка не буде відлякувати хоча зубаста цілком може зрізати, але якщо акуратно працювати спінінгом і фракціоном, то результат не змусить себе чекати.

Але рибак, що поважає себе, завжди буде працювати по окуню з тонким флюром, а на щуку - з товстим.

Та й головне, використовуйте якісні флюорокарбонові повідці і результат не забариться.