Нікому не секрет, що в далекі 80-ті, ловити хижака була справа везіння та техніки, бо вибір снастей був досить скромним. І лише на початку 90-х почали з'являтися гумові наживки. Вони були на той час дуже цікаві, а головне, що особливої ​​уваги вони до себе не виявляли, лов проводився в основному на залізяки. Але з часом, думка, що вони м'які, гнучкі, неймовірно схожі на справжню рибку - і вони повинні точно бути уловистими - не залишала рибалок любителів. Загалом так і сталося – саме «гумові їстівки» стали адекватною перспективою коливалок та вертушок. 

І в основу спінінгової риболовлі стали силіконові приманки, але правильна насадка на гачок, тобто як надіти його на джиг-головку або прості гачки офсетні стало для рибалок нововведенням.

Алгоритми насаджування силікону на гачок

Що і як робити з наживками – це було невідомо. Якби в той час був всемогутній гугл!? І лише через деякий час дійшла інформація про те, що існують гачки для риболовлі, оснащені грузилом - так звані джиг-головки. Вони і стали головним, складовим аксесуаром лову на гумові приманки. 

Традиційний демонтаж Джиг-головка – у наш час дуже популярна серед рибалок спінінгістів. Саме під Ваші умови та вимоги лову підбирається вага «головки» та гачок під габарити силіконової наживки. І як же монтувати снасть?

На початку робимо примірку гачка до наживки і там, де він повинен вийти, робимо маркування. Перевертаємо силікон боком і простим рухом заганяємо жало в передню частину приманки. Проштовхуємо гостру частину гачка через тіло і нанизуючи її панчохою, заганяємо жало до місця виходу гачка. Після цього силікон обережно розгортають назад і треба вийняти гачок зі спини наживки. 

У результаті – шип джиг-головки фіксують у тулуб наживки, щоб вона не сповзала з гачка під час риболовлі. Ваша оснастка повністю готова до закидання.

І так ми рибачимо традиційним джигом, і щоб рибалити в зарозших травою місцях нам необхідний гачок, який не буде чіпляти за собою траву, і цей гачок - офсетний. По структурі вони подібні таким, що використовуються при виробі джиг-головок, розрізнення ховається тільки в наявності грузила. Останнє за рахунок задерикуватого кільця кріпиться до вуха гачка, що дозволяє своєчасно змінювати його вагу в ході лову, не змінюючи постійно силікон. Як насадити на офсетку практично не відрізняється від того, як ми одягаємо джиг головку на силікон: всі етапи ідентичні. 

Настав час поговорити про насадку двійника на той самий силікон.

Насправді цей процес виключно легкий. Ми робимо вимірювання двійника так, щоб вухо повністю вийшло з тіла наживки в ділянці голови, потім робимо отвір і цим же двійником продірюємо спинку, в місці де починатимемо поддівати. Потім повільно рухаючись у протилежному напрямі – від хвостика до голови – виводимо вухо спереду наживки так, щоб придбати необхідність застосування застібки або заводного кільця. Принада готова до впевненої битви з хижаком!