З цією проблемою стикається кожен рибак спінінгіст, оскільки вважає, що вибір котушки – це найпростіше завдання до того моменту, коли він торкнеться проблем які його чекатимуть попереду, а це: скидання шнура, намотування шнура, робота з фрикціоном, виведення і т.д., а головне, це коли під навантаженням котушка просто ламається.

Важливо перед тим, як купувати, взяти її в руки і покрутити. У самої ручки повинні бути відсутні люфти, хід повинен бути плавним без стороннього шуму.

До Вашої уваги кілька порад при виборі котушки для риболовлі спінінгом:

- (Розмір котушки). Починайте завжди зі спінінга і лише під нього вибирайте котушку. Це важливо при балансі використання. Розміри бувають різні від 1000 до 5000. Але вибирати потрібно під свій спосіб риболовлі (берег; з човна; джиг; мікроджиг і т.д);

- (Підшипники – їх кількість). При виборі котушки актуальне питання. І думка, що чим більше підшипників, тим краще помилкова. Зайва їх кількість нічого, крім зайвої ваги конструкції, не несе. 7-8 підшипників, встановлених у місцях де найбільше навантаження, цілком достатньо, щоб максимілізувати ресурс механізму і зробити його хід плавним і практично чарівним;

- (Фрикціонний тормоз). Для лову спінінгом краще обирати котушку з переднім фрикціоном. Що таке фрикційне гальмо - це механізм довільного спуску шнура з котушки. Якщо його правильно налаштувати, то кожен ривок хижака гаситиметься за рахунок поступового стравлювання шнура зі шпулі котушки;

- (Шпуля котушки). Це найважливіший елемент при виборі котушки. Це чотиризначне число на борту шпулі. І найуніверсальнішим вибором на сьогоднішній день буде розмір шпулі 2000-2500. Особливу увагу приділяємо глибині шпулі і щоб у комплекті були кілька додаткових шпуль, щоб без жодних проблем застосовувати під свій спосіб лову.

- (Передаточне число). Від цього параметра залежить, скільки оборотів котушки зробить ротор навколо шпулі при повному обороті ручки. Швидка вимотка – передатне число більше, повільна – менше. Золотою серединою для спінінгістів є передавальне число 5.2:1 - 5.5:1, що робить котушку одночасно і в міру тяговою, і дуже швидкісною.

Будь-який вибір котушки залишається за Вами, а допомогти в цьому допоможуть консультанти інтернет-магазину Доктор-Фишинг.